Događaj je organizovan kako bi se proslavio Festival žetve, koji se širom sveta obeležava tokom jeseni pod drugim imenom − Harvest festival, Thanksgiving Day i dr. Tim povodom velika količina organskog voća i povrća proizvedena na imanju poklonjena je narodnoj kuhinji pri Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Beogradu. Organizator događaja je Lisa Brown, vlasnica imanja i predsednica Udruženja žena “Spes”.
Nakon pozdravnih reči dobrodošlice Lise Brown, gostima se obratio Robin Fox, sveštenik Anglikanske crkve u Beogradu. On je podsetio prisutne na značaj dobročinstva i pomaganja onima u nevolji, a potom je pročitao molitvu zahvalnosti za uspešnu žetvu.
Gosti su se potom opustili u druženju uz degustaciju vrhunskih vina, po izboru prisutnih vinskih vitezova.
Za ručak se pobrinulo dosta profesionalaca i entuzijasta, jer su se na meniju našla četiri jela od pasulja i brojne salate. Četiri tima borila su se za naklonost gostiju i nagradu “Najbolji pasulj”: valjevsko-šumadijski, sembersko-fruškogorski, bosansko-krčedinski i krajiški. Manifestacija je bila šaljivo-takmičarskog karaktera, sve sa ciljem dobrog zalogaja i još bolje zabave.
Timovi su imali i profesionalne pomoćnike, učenike ugostiteljske škole iz Novog Sada. Njihov angažman na manifestaciji nagrađen je knjigama sa receptima kulinarskih specijaliteta iz svih krajeva sveta.
Vesela atmosfera na imanju rasterala je oblake nad Krčedinom, a dodatno veselje je upotpunjeno pesmom i muzikom tamburaškog orkestra.