O nama

SPES je udruženje uspešnih žena iz različitih oblasti života. Udruženje se razvilo iz šireg kruga prijateljica, poznanica i poslovnih saradnica, sa članicama koje su uspešne u svojim poljima i okupljene oko zajedničke ideje da, pomoću svojih kontakata, usmere mlade žene svih profila i pomognu svim ženama koje žele da pokrenu i dalje razviju svoje karijere ili unaprede svoj život. Shvativši da se većina žena oseća usamljeno i da im fale podrška i praktični saveti kada žele da ispune svoje ciljeve, udružile su se kako bi zajedničkim radom podstakle promene.


Vremenom su se ciljevi i vizije članica kristalizovali i oblikovali, a 31. januara 2017. ova mreža uspešnih vizionarki službeno je registrovana kao udruženje, pod nazivom “SPES”. Nazvavši svoje novo udruženje po drevnoj rimskoj boginji nade, krenule su da pomažu, inspirišu i vode druge žene. Kao osnovni cilj njihovog udruživanja, odabrale su pružanje mogućnosti ženama da kroz mrežu istomišljenika unaprede svoje poslovne, privatne, umetničke i duhovne napore i potrebe.

Prednosti članstva

Prednosti koje SPES nudi svojim članicama su zasnovane na zajedništvu i saradnji. Glavna premisa ovog udruženja je da, uz pomoć razvijanja kontakata i novih poznanstava, žene mogu da se međusobno pomažu, ne samo kada je reč o poslu, već i kada se radi o svakom obliku samoostvarivanja. Podstičući uspostavljanje novih kontakata, udruženje pomaže ženama da nađu nove poslovne partnere. Razmenom informacija, ideja i iskustva, članice su u toku sa trenutnim dešavanjima i stvara se produktivna, kreativna sredina u kojoj se uvek mogu naći dobri saveti, praktična pomoć i odgovori na sva relevantna pitanja. Koristeći svoje iskustvo i kontakte, članice udruženja SPES su tu da informišu, edukuju i pomognu svakome ko ima želju i volju da im se pridruži.


Štaviše, ovo udruženje takođe može promovisati robu i usluge koje prave, odnosno pružaju članice udruženja, putem kontakata iz različitih sfera delatnosti koje imaju druge članice, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Steknite praktične veštine

Članice udruženja SPES mogu i naučiti zainteresovane žene nekim praktičnim veštinama potrebnim da bi se započeo i razvio posao, pogotovo u oblasti marketinga, prodaje i menadžmenta finansija – kao na primer: kako da se pozicionirate na tržištu, kako da uspostavite efikasnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima, koja su najbitnija pravila i najčešće greške, kako iskoristiti pun potencijal koji pružaju nove tehnologije, kako najefikasnije voditi finansije itd.


Međunarodna saradnja

Udruženje SPES nastoji da promoviše protok svežih, kreativnih, inovativnih ideja i cilj mu je da vrednuje rad i zalaganje svih svojih članica. Dame koje su osnovale SPES su već pridobile pažnju sličnih udruženja na Balkanu, prvenstveno udruženja žena u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Takođe su zainteresovane za saradnju sa drugim sličnim udruženjima u Švedskoj i širom Evrope.


Sve naše članice imaju nezavisne karijere, umetničke sklonosti i želju da pomažu drugima. Veoma su rade da prime nove članice u udruženje.


Putujte po zemlji i inostranstvu

Naše članice uživaju mogućnost putovanja po zemlji i inostranstvu, po izuzetno atraktivnim uslovima. 

Šta o nama kažu naše članice

"


Povezivanje kroz SPES je svakako značajno i višestruko korisno, na taj način se saznaju nove ideje, upoznaju drugi ljudi i povezuju razne delatnosti. Putovanjima se stiče mogućnost da se dožive različiti predeli i ljudi, sto utiče da se prošire vidici u svakom smislu. Lepo je što se udruženje širi i okuplja članice iz različitih poslovnih sfera i gradova, kroz razne vrste saradnje i druženja. Putem povezivanja sa drugim udruženjima, SPES sigurno dobija šansu da u budućnosti svoje delovanje kvalitetno proširi i unapredi.


Snežana Marinković

Diplomirani pravnik, živi i radi u Nišu

"


Podrška ekonomskom jačanju žena. Izazovi i razvojna šansa u Srbiji i regionu. Unapređenje transfera znanja, veština i razvoja ljudskih potencijala. Problemi finansiranja preduzetnica, posebno malih preduzetnica, žena poljoprivrednica i njihovih delatnosti. Povezivanje, pomoć, networking... Na rešenjima se neumorno radi. Putovanja i lepa druženja doprinose boljoj saradnji i proširenju vidika.


Ivana Zdravković

/ Aktivista u Crvenom krstu i humanista na mnogim projektima

Potreban vam je savet za profesionalni ili lični razvoj?

Ili želite da postanete naša članica?