Jednodnevni izlet do Zamka Dunđerskog

Polazak: Subota, 6. april 2019, u 8h

Program putovanja

Polazak je iz Beograda, ispred kompanije The English Book. Pre nego što stignemo do dvorca Dunđerski, obićićemo nekoliko interesantnih lokacija. Prvo stajanje je kod Manastira Kovilj, koji je podignut na mestu gde se nekada srpski kralj Stefan Prvovenčani pomirio sa ugarskim kraljem Andrijom. Pre nekoliko godina kada je naslednik Britanske krune Princ Čarls posetio Srbiju, obišao je manastir Kovilj u kome se krije Mojsijevih 10 zapovesti. Za ovaj manastir vezane su i legende o templarima a navodno je i zavetni kovčeg bio skriven u njemu.

Nakon manastira, put nas vodi ka mestu Đurdjevo i destileriji domaćeg melt viskija. Viski Two Doves se proizvodi isključivo od ječmenog slada. Ljubazni vlasnik i domaćin Aleksandar pripremiće degustaciju sireva uz viski (3 evra) po osobi.

Nakon ukusne degustacije nastavljamo put ka prirodnom rezervatu Jegrička, područje koje je bogato očuvanim prirodnim vrednostima i prelepim pejzažima. Ne treba propustiti Čurug sa najlepšom srpskom crkvom i najvećim zvonikom na Balkanu.

Posle Čuruga nastavljamo putovanje ka zamku Dunđerski, koji se danas zove dvorac Fantast. Kompleks dvorca obuhvata ergelu, kapelu gde je sahranjen Bogdan Dunđerski, mali kastel i park sa jezerom.

Nakon obilaska dvorca, ručka uz prelepi ambijent, vožnja fijakerom dočaraće nam na tren duh plemstva i aristokratije koji se i dan danas osećaju u zamku.

Povratak u Beograd u vecernjim časovima

Cena po osobi: 2.680 din.

Cena uključuje prevoz i ručak (set meni: Čorba od povrća, Fantast šnicla u kremastom sosu od šampinjona, Salata, Hleb, Gomboci sa šljivama)